04 septembrie 2014

Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere, de Jennifer E. Smith • Recenzie


Cine și-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul? Pentru tânara de șaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de pana acum...
Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York si e pe cale să întarzie la nunta propriului ei tata, care se casătorește, pentru a doua oara, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viața ei. Apoi, așteptând să se îmbarce în urmatorul avion, îl întâlneste pe Oliver. E britanic. Și e foarte drăguț. Și o va însoți în noul ei zbor.
Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley si Oliver se pierd unul de altul în aglomerația din aeroport, la sosire. Îi va aduce oare soarta din nou împreună? Desfășurată pe parcursul a douazeci si patru de ore, povestea lui Hadley si a lui Oliver ne vorbețte despre relațiile de familie, despre a doua șansă și despre dragostea la prima vedere.

Recenzie

În drum spre aeroport, Hadley Sullivan simte cum explodează. Trebuie să zboare spre Londra unde tatăl ei se va recăsători. După părerea mamei ei, pare a fi o idee bună. Când va parcurge împreună cu nepoții ei albumul de nuntă al tatălui ei, n-ar fi păcat ca ea să nu apară acolo, nu-i așa?

Cât Hadley se învârtea de colo-colo prin aeroport, avionul său decolează fără ca aceasta să obeserve. Patru minute au făcut diferența.
Face rost de un bilet pentru următorul zbor care este abia peste trei ore. 
Alege să stea locului până la următorul zbor, dar se simte atât de sufocată de toate, încât îi vine ideea de a lăsa în grijă bagajul său unei femei care stă chiar lângă ea. Aceasta refuză speriată și aici facem cunoștință cu personajul de care ne vom îndrăgosti cu toatele, Oliver. 
Acesta este un băiat înalt cu ochii cu părul zburlit castaniu și cu o gogoașă în mână.
"-Pot să am eu grijă, se oferă băiatul de dincolo de interval, și Hadley îl privește-îl privește de-a binelea-pentru prima oară."
Hadley simte o atracție interesantă de acest băiat. 

Povestea celor doi evoluează ușor în aeroport, chiar și în avionul pe care se pare, amândoi trebuie să-l ia. Cei doi discută în toate cele șapte ore, dar când cei doi se ridică din locurile lor...
Cât fugeam de sora mea prin casă, căci mă speria cu niște lucruri, am ajuns în bibliotecă. Mi-am amintit că vreau să citesc două cărți, printre care și Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere. Am început să o citesc și m-am rupt rapid de ceea ce se întâmpla în jurul meu, cartea m-a vrăjit pe loc. Dat și faptul că am terminat-o într-o singură zi, cu pauză de biscuiți.

Să știți că, personajul masculin din această carte, Oliver, mi-a adus aminte de Harry Styles. Fie din cauza descrierii fizice, fie că visez zilnic la el. Însă, gândindu-mă și la acest fapt, cartea a devenit ca un fanfiction. Și iată-mă  imaginându-mi-l pe Oliver ca fiind Harry.
Oricum, această carte nu este numai despre Harry, he, he, scuze, Oliver, ci este și despre această iubire care se înfiripă într-un loc așa, neconvențional? Aceștia doi impart informații cât pot în timpul zborului și după momentul incitant, totul se tulbură, pentru că Oliver dispare și Hadley simte cum s-a pierdut. 


Faptul că ea dispare la fel cum a venit de la momentul important la care participă, doar pentru a se convinge de ceva în legătură cu Oliver, mă face să îmi doresc să-mi întâlnesc și eu așa iubirea vieții mele.


M-am îndrăgostit de Oliver cu fiecare frază rostită de el, m-am îndrăgostit de simțul umorului pe care-l deține acesta și pentru că citește literatură de calitate. Am adorat momentele în care Oliver o tachina pe Hadley în legătură cu faptul că ea este o fată americană care trece prin școală fără să pună mâna pe cărți bune. Însă Hadley îl surprinde cu exemplarul său Prietenul nostru comun pe care l-a primit de la tatăl ei în timpul vacanței de la schi.


Această carte este cu siguranță o carte palpitantă, se desfășoară de-a lungul unei singure zile, atât de încărcată cu acțiune și dragoste.


*mă opresc aici, pentru că e probabil să dau câteva spoilere și știm cu toții că urâți asta*

Sper că v-am convis să o citiți, spor!


                                                                                                          Ne citim! 
Iolanda!

6 comentarii:

  1. Mie mi-a plăcut această carte, este o lectură ușoară, fascinantă...E genul de lectură la finele căreia, te trezești într-un mod involuntar cu un zâmbet tâmp și sincer pe față. La fel ca și tine am lecturat-o într-o singură zi, e subțirică și frumos organizată, am eu ceva cu inimioarele alea din interiorul paginilor , mi s-a părut o chestie originală și simpatică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact la fel am rămas și eu la sfârșitul cărții. Mai mult, voiam o continuare. Cât despre inimioare sunt în aceeași situație, mai ales coperta aceea atât de asdasfafas. Mulțumesc pentru comentariu! ^^

      Ștergere
    2. Cu mare drag ...myu

      Ștergere
  2. De cand tot zic ca o sa o iau:) .. Frumoasa recenzia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Avand in vedere ca sunt statistician, ma intriga titlul acestei carti. Si povestea este una frumoasa, asa ca trebuie neaparat sa fac rost de ea :)

    RăspundețiȘtergere