09 februarie 2015

Ultimate Book Tag

1. Ți se face rău dacă citești in mașină?
Uneori, da. Alteori, nu. În tramvai citesc și aș citi non-stop. E bine să te desprinzi de rutina celorlalți și să scapi puțin în lumea cărții pe care o porți cu tine in rucsac.

2. Stilul cărui autor ți se pare unic și de ce?
Marii scriitori de pe scena literturii universale au un stil unic, doar așa ajungi acolo. Dostoievski, Tolstoi, Dickens, Cervantes... și multe alte nume nu pot fi confundate în stil.

3. Harry Potter sau Twilight? Dă-ne trei motive.
Văleu! Dar ce caută aceste două titluri în aceeași sintagmă? Clipsesc de trei ori și mă prefac că e o greșeală. Motive... motive... cui îi trebuie motive?!?
Fără să mă gândesc spun „Harry Potter”.

4. Cari după tine o geantă cu cărți? Dacă da, ce ai in ea in afară de cărți?
Firstly, nu-s moș Crăciun să umblu cu sacul cu cărți după mine. Secondly, mereu trebuie să ai o sticlă de apă la tine și telefonul pentru fundalul muzical. Nelipsite.

5. Miroși cărți?
La fel cum îți miroși iubitul/iubita ca să-i memorezi parfumul, așa funcționează și cu cărțile. 
Cel puțin în cazul meu...

6. Cărți cu sau fără ilustrații?
De la o vârstă nu-ți mai pasă dacă are sau nu ilustrații, poze, tablouri... contează să-ți placă ce-i între coperți, fir-ar să fie!

7.  Ce carte ai iubit in timp ce ai citit-o, dar ai descoperit mai târziu că nu e atât de grozavă?
Sub aceeași stea, de John Green.

8. Ai vreo poveste din copilăria ta care include cărți?
N-aș putea uita momentul când am furat o carte de povești din biblioteca unei mătuși și am ascuns-o în rucsac... am fugit în grădină să o citesc, ca și când ar fi fost a mea. M-am prefăcut atât de bine că era a mea, încât nimeni nu și-a dat seama de hoața care umbla printre ei.

9. Cea mai subțire carte a ta?
 „Moartea care mă apasă” de Katherine Mansfield.

10. Scrii la fel de bine precum citești? Te vezi in viitor scriind și publicând o carte?
Încerc să scriu la fel de bine precum citesc. Încerc...

11. Când ai devenit pasioat/ă de citit?
Când eram mică, mama mă certa mereu că nu cintesc pe cât de mult ar trebui... eram un copil care adormea instantaneu imediat ce se apuca de citit o carte. Când am început, în vacanța dintre clasele V-VI, să citesc „Colț Alb”, ei bine, dragii mei, drept să vă spun că nu m-am mai putut opri.

12. Cartea clasică preferată?
„Eugenie Grandet” de Honore de Balzac și „Divina comedie” a lui Dante.

13. Ai primit o carte pe care ai citit-o deja și o urăști - ce faci?
O păstrez și o ofer mai departe cuiva care ar putea să o aprecieze mai mult, ori o păstrez și asta e. Orice carte e binevenită în gazdă la mine în bibliotecă!

15. Obiceiuri proaste in timp ce scrii pe blog?
Las postări neterminate și mă apuc de făcut altceva. Mă las distrasă, cu alte cuvinte.

16. Cuvântul tău preferat?
Crustaceu, suplu. Îmi făcusem o listă, la un moment dat. E destul de interesant cum cuvintele sunt de fapt o grupare de sunete, iar sarcina de a alege unul preferat se leagă mai ales de senzațiile stârnite de acel cuvânt. Spre exemplu, am ales crustaceu pentru că mi se propagă în minte sunetul a ceva strivit, crocant. Nu ezitați să-mi scrieți cuvintele voastre preferate în comentarii. Întrebarea asta mi-a dat ideea de a reîntocmi acea listă de cuvinte preferate.

17. Vampiri sau zâne? De ce?
Zâne. Când mă gândesc la vampiri, mă gândesc la o moarte a umanității. Zânele dau naștere unor idei în lumea vie, pe când vampirii... nu sunt chiar atât de pe placul meu.

18. Zombi sau vampiri?
Depinde din ce perspectivă privești. Aș alege zombi doar pentru că sunt mai ușor de omorât.       

19. Triunghiuri amoroase sau dragoste interzisă?

Eminescu îmi surâde din spate. Ce ziceți de dragostea imposibilă? Eu zic că-i mai rea decât cele din întrebare.


23. Cărți strict romantice sau cărți cu dragoste și acțiune combinate?
Cărți bune. Literatură. Romantice sunt și cărțile scrise în perioada romantismului, așa că despre ce discutăm de fapt?

Nu a fost o provocare acest book tag. L-am făcut pentru că Simina mi l-a azvârlit, deci e mai mult pentru dânsa. Întrebările mi s-au părut destul de fără esență. Pe câteva le-am șters, erau prea seci. Dar sper că v-ați făcut o oarecare imagine despre preferințele mele în materie de cărți fantasy. Simțiți-vă liberi să preluați acest tag dacă vă atrage atenția! Vă îmbrățișez!    

3 comentarii:

  1. Listă de cuvinte proprii ? nu m-am gândit la asta până acum, în realitate nu am gândit multe lucruri în săptămânile acestea de sesiune ...Revenind nu pot spune că am stat departe de autori ai blogurilor , de al meu da, dar am lecturat pe ici pe colo câteva lucruri interesante, iată, dacă tot îmi trimit creierul în vacanță , consider că e ok să trec pe aici ..e aceeași familiaritate și bucurie pe care am întâlnit-o și prima oara când am vizitat locul acesta. Îmi place acest tag..Îmi plac răspunsurile tale și nu știu cum de m-am molipsit cu un zâmbet larg pe chip când am citit despre Harry Potter și despre relatarea ta în legătură cu furtul cărții din biblioteca mătușii tale , m-a făcut să te asociez cu fetița blondă din Hoțul de Cărți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ah, uitasem de unde am pornit ..vacanță e primul lucru la care mă gândesc acum..

      Ștergere
  2. Exact cele pe care l-ai eliminat m-au deranjat și pe mine, insă nu le-am eliminat... :)) Totuși, unele tag-uri poate cam ca și ăsta nu sunt 'chiar gândite'... trebuie să-ți bagi mintea la contribuție și pentru ele... :))

    RăspundețiȘtergere