30 noiembrie 2014

• „Fericirea începe azi” de Jamie McGuire •

Date tehnice
Editura: Trei
Traducere de: Shauki Al-Gareeb
Anul apariției: 2013
Nr. pag.: 437

Iubirea adevărată scoate la iveală tot ce este mai bun în tine...
Abby Abernathy s-a hotărât să devină altcineva. Acum e o fată bună, nu bea şi nu vorbeşte urât, are haine cuminti în şifonier. Crede că s-a distanţat suficient de lucrurile întunecate din trecutul ei, dar când ajunge la colegiu împreună cu prietena sa cea mai bună, dorinţa de un nou început este supusă provocărilor.
Travis Maddox, şiret, isteţ şi acoperit cu tatuaje, reprezintă tot ceea ce Abby vrea – şi trebuie – să evite. Travis îşi petrece nopţile câştigând bani din lupte, iar ziua e seducătorul numărul unu al campusului. Intrigat de rezistenţa lui Abby la farmecele sale, Travis o face să intre în viaţa lui printr-un pariu.

„Povestea relaţiei dintre Abby Abernathy şi Travis Maddox constituie o excelentă radiografie a adolescenţei, cu toate frământările, visurile şi frumuseţea ei."Reading, Eating & Dreaming
„Vă garantez că veţi fi atât de captivaţi de această carte, încât veţi lasa orice altă activitate deoparte!"BookWhisperer Reviews
„Am făcut o adevărată pasiune pentru personajele acestui roman."The Daily Quirk
„ ...Noul meu romance preferat, cu o doză subtilă de erotism rafinat."Nightly Reading Review

După o viață zdruncinată și demnă de poveștile pe care le citești în revistele de scandal, Abigail Abernathy hotărăște să se mută la o altă școală, departe de trecutul său, împreună cu prietena sa cea mai bună, America.

Expozițiunea cărții ne introduce direct în povestea celor doi, un lucru pe care-l îl ador de altfel. Ne este prezentată de prima dată firea periculoasă a lui Travis Maddox, Făt-Frumos în varianta cea întunecătă cu o viață ceva mai desfrânată. Atunci când Abby îl vede pe Travis în ringul de luptă este vrăjită pe loc. Travis este vărul iubitului Americăi și acționează rapid după ce o observă pe fata care se înghesuie prin mulțime pentru a vedea lupta.

Când cei doi se cunosc se creează imediat o legătură involuntară. Putem spune că cei doi sunt făcuți unul pentru celălalt, însă Abby nu vrea ca istoria să se repete.

Povestea celor doi avansează într-un timp relativ scurt, cu certuri între prieteni, pariuri interesante și promisiuni.Va fi Travis capabil să o cucerească, iar Abby să accepte faptul că Travis nu este Mick?


Cartea aceasta dă dependență de la prima pagină pe care o citești. Adică, am parcurs această pagină în...trei zile? Aș fi făcut-o mai rapid, însă clasa a opta îmi dă bătăi de cap și-mi fură una dintre plăcerile mele preferate, cititul.

Am luat-o la școală și în ora de română m-am pomenit că nu mai puteam, am scos-o și am citit pe ascuns până m-a descoperit și tot ce voiam era să mă lase să citesc în continuare, însă nu voiam să mă trezesc că voi începe să suspin la vreo secvență prea frumoasă.

Această carte m-a dat gata, e una dintre cărțile acelea pe care trebuie să le citești când ai o zi liberă, căci îți dă dependență și nu vei vrea să-ți iei mâinile de pe ea.

M-am îndrăgostit odată cu Abby de Travis și așteptam cu sufletul la gură secvențe în care aceștia erau la așa zisa muchie de cuțit. Am adorat momentele în care aceasta stătea la el acasă și dormea împreună cu el fără a face nimic altceva decât a-și asculta propriile respirații, a-și privi unui altuia chipurile. Am adorat momentele în care Travis își mărturisea unele lucruri față de Abby și momentul highschool musical.

Este o carte grozavă și dacă intru în amănunte, mă tem că voi scăpa spoilere și știu că urâți asta la fel de mult cum o fac și eu. Așa că, mă voi rezuma prin a spune că această carte trebuie citită dacă ai aflat că e la vreun prieten, că e la reducere, că ai bani și nu ai ce cărți să-ți iei. Este absolut genială.
Nu vei regreta dacă o vei citi, Pigeon!
Jamie McGuire s-a născut la Tulsa, Oklahoma. A fost crescută de mama ei în Blackwell, unde a absolvit liceul în 1997. A urmat Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma şi Autry Technology Center, pe care l-a absolvit cu o diplomă în radiografie. Jamie locuieşte la Enid, Oklahoma, cu soţul său şi cei trei copii ai lor. Debutul ei literar l-a reprezentat Providence, o trilogie pentru tineret care îmbină tema dragostei cu fenomenele paranormale. Ca şi trilogia Fifty Shades a lui E L James, Fericirea începe azi a devenit un fenomen al pieţei de carte, înregistrând vânzări fabuloase, deşi initial romanul a fost publicat doar pe internet.

5 comentarii:

 1. Este o carte minunata. Prima data am citit-o in engleza si nu m-a convins. Dar am zis sa astept varianta in romana si sa vad ce e de ea si am avut o surpriza extrem de placuta. M-a fascinat, dar nu mai tare decat Fericirea mea esti tu. Mai mult imi place povestita din punctul de vedere al lui Travis.

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi place cum suna, cred ca e geniala. M-ai convins pe de-a-ntregul.Trebuie sa o adaug pe Lista Kilometrica.
  Asteptam demult o carte de dragoste, care sa nu fie prea siropoasa, dar care sa fie totusi de dragoste.
  Pupici ♥

  RăspundețiȘtergere
 3. Voiam sa-mi comand niste carti si nu prea aveam idei,ei bine acum am.Cartea e trecuta pe lista,si abia astept s-o citesc. :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Super recenzie!!Am auzit atatea lucruri despre aceasta carte incat mi-am zis ca trebuie neaparat sa o am si eu!!

  RăspundețiȘtergere
 5. am citit-o si trebuie sa va spun ca e uimitoare,superba si te prinde din prima

  RăspundețiȘtergere