12 martie 2015

Recomandări de pe rafturile celor de la Cărţi Anticariat


Citeşte-o şi rămâi celibatar.
Financial Times
Cine eşti?

Cum am ajuns aici?
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă.
The Guardian

Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.
Sunday Times

La început, am fi tentaţi să credem că este un thriller psihologic convenţional. Dar în romanul lui Gillian Flynn, nimic nu este ceea ce pare a fi. Flynn creează o intrigă spectaculoasă, observând cu subtilitate efectele crizei asupra vieţii de cuplu.
The Times

Fata dispărută are o structură ingenioasă: atât Amy, cât şi Nick îşi compun propria versiune, însă adevărul se află undeva la mijloc. În timp ce Nick îşi povesteşte viaţa din momentul dispariţiei lui Amy, ea descrie relaţia lor încă de la început, alcătuind portretul unui cuplu a cărui armonie perfectă pare atât de imposibilă, încât aproape imediat simţim că e putred ceva pe dinăuntru.
The Guardian


Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obţinut licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas, după care şi-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago.
Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Romanul său de debut, Dark Places, publicat în 2006, a câştigat de două ori Dagger Award – prima carte care a obţinut vreodată două premii Dagger în acelaşi an. Al doilea roman al lui Gillian Flynn, Sharp Objects, publicat în 2009, a fost un New York Times bestseller. Cărţile sale au fost publicate în douăzeci şi opt de ţări.

Autoarea locuieşte la Chicago, împreună cu fiul şi soţul ei.



Norii grei de un cenusiu voluptos inghit soarele ce se ridica din ocean, lumina conturandu-le siluetele intunecate cu nuante aurii ca de borangic. Iar cerul… rosu aprins, culoarea sangelui proaspat. Un val de caldura ii cuprinde tot corpul, sangele i-o ia la goana prin vene. O simte, aproape o poate gusta. Vine ploaia. O furtuna. 
Doctorita Nathalie Arnaud se afla in drum spre casa, de la Paris la San Francisco. Dupa ce s-a hranit cu paine cu gust ranced si a studiat la lumina lampilor cu ulei, dar mai ales dupa ce-a infruntat opinii rautacioase despre "femei denaturate", a obtinut cu multa truda diploma de doctor de la L’Ecole de Medicin. Pe vapor intalneste un Capitan cu ochi verzi si misteriosi, un barbat iritant care-i provoaca simptome pe care nu stie sa le diagnosticheze. 

Cand vaporul The Silhouette acosteaza in port, Nathalie este surprinsa de faptul ca nimic nu mai este asa cum isi aminteste. San Francisco s-a extins, Razboiul Civil nu s-a oprit la granitele lui, matusa ei, Catherine Larsson, conduce unul dintre bordelurile de lux ale orasului, disparitia misterioasa a fratelui ei, Claude, pare conectata in mod direct cu disparitia si mai misterioasa a aurului Uniunii, iar Razboiul de Secesiune l-a distrus sufleteste pe mentorul ei, Doctorul James Calhoun. In plus, Maiorul William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vietii ei, este cel care poate influenta balanta in care se afla viata fratelui ei. 
Nathalie este din nou nevoita sa lucreze pe ascuns in favoarea Uniunii, numai ca de data aceasta in calitate de doctor si nu ca spion. Don Miguel Samuelle Cabrillo este un barbat puternic si influent care ascunde multe secrete intunecate. Noua misiune a lui Nathalie este sa-l vindece pe Don Miguel de o boala misterioasa, iar asta chiar impotriva vointei lui. Ca una dintre primele femei doctor, Nathalie este obisnuita sa intampine greutati in munca ei, insa cand tanara doctorita da nas in nas cu Don Miguel Samuelle Cabrillo, isi da repede seama ca aceasta noua misiune poate deveni aproape imposibila. 
Cu toate acestea, este hotarata nu numai sa descopere cauza misterioasa a bolii lui ciudate, ci sa descifreze si taina disparitiei aurului Uniunii. Oricat ar costa-o. Si s-ar putea sa o coste chiar viata. Este fortata sa faca fata balurilor fastuoase si intrigilor de razboi, patrunzand tot mai adanc in lumea misterioasa a Capitanului si invatand secrete omise de programa scolara a scolii de medicina din Paris.




Cherry: Ochi migdalaţi fermecători, piele de culoarea cafelei cu lapte, imaginaţie debordantă, umor şi reacţii imprevizibile...
Viaţa lui Cherry e pe cale să se schimbe pentru totdeauna. Împreună cu tatăl ei, se mută la Somerset, unde o mamă nouă şi patru surori noi - nouţe îi aşteaptă. Acolo vor să realizeze proiectul la care au visat dintotdeauna: o afacere cu ciocolată.
Dar prima zi petrecu tă la Somerset îi oferă lui Cherry o surpriză: fermecătorul Shay Fletcher o vrăjeşte pe loc. O singură problemă: Shay are deja o iubită... Honey, noua soră vitregă a lui Cherry.
Cherry ştie foarte bine că prietenia ei cu Shay e periculoasă. Dar asta nu înseamnă că poate sta departe de el...


Emoţionant, tandru şi de neuitat." - The Guardian

Seria Clubul fetelor dependente de ciocolată are în distribuţie surori rebele, băieţi supercool şi una dintre marile iubiri ale lui Cathy - ciocolata.


Cathy Cassidy
 a scris prima ei carte ilustrată când avea nouă ani, pentru fratele său mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny bucata. A urmat Art College în Liverpool, apoi a lucrat ca editor pentru celebra re vistă Jackie.
Timp de 12 ani a fost „consilier sentimental" la revista pentru adolescenţi Shout şi profesoară de artă. Apoi s-a dedicat în întregime scrisului, publicând peste 23 de cărţi. Îi plac hainele şi jucăriile vechi, maşinile şi cărţile. Este, după cum se declara, o vegetariană convinsă îndrăgostită de ciocolată.



Una dintre cele mai fascinante poveşti de dragoste Primul roman scris de Diana Haeger ne oferă povestea romanţată dintre regele Henric al II-lea şi Diana de Poitiers. După mulţi ani de exil, văduva de 31 de ani este invitată din nou la curte pentre a-i fi amanta tatălui lui Henric, regele Francisc I, s-a întors pentru a asculata şoaptele despre trecutul ei. Dar puternica amantă a regelui face tot posibilul să o îndepărteze de la curte, dar Diana îşi găseşte un puternic aliat în fratele lui Henric. Nu se aştepta să fie obiectul dorinţelor tânărului rege, niciodată nu ar fi ghicit că destinul ei se va confunda cu al acestuia. Când l-a vazut ultima data era un băieţel. Dar acum e un bărbat foarte chipeş. Din raţiuni politice, tânârul Henric trebuie să se însoare cu Caterina de Medici, şi îşi face datoria de rege. Asta nu înseamnă că iubirea pentru Diane de Poitiers se stinge.

5 comentarii: